Wierda Trio – Concert review Gezinsbode

Enter Sandman in Groninger Gezinsbode January 5th 2010

…De jongste editie, van vorige week dus, leverde optredens op van Jörgen van Rijen, Vijay Iver en Wierda.

Oftewel: de virtuoze trombonist van het Amsterdams Concertgebouw Orkest die een vlo, een tennisracket en Don Quichot imiteerde, een pianist, de hoop van de jongste New Yorkse jazzgeneratie, die twee nummers voor het einde van zijn optreden vroeg of we er ook prijs op stelden dat hij zijn nummers aankondigde (dat deden we) en Wierda, een nieuw project van Harm Wierda, waarvoor ik geen andere term kan verzinnen dan ‘een partij mafkezerij’.

Daarmee doe ik de muziek te kort, want de eigenzinnigheid die van de outfits knalde (iemand riep: ‘wat zie je der weer mooi uit, Harm’) klonk door in de niet alledaagse mix van gitaar, orgel, sousafoon en drums. Een en ander werd vanaf de tribune aangemoedigd door Dikkie Visser, Wierda’s maatje bij Planet Orange. Waarschijnlijk heeft Iver een wenkbrauwtje of twee gefronst, maar we gingen blij weer naar huis. Ik tenminste wel.

[English abstract.
A party of freaks. We went home happy, at least I did.]

Comments are closed.