777 – Review Fileunder

Review of 777 on FileUnder March 19 2007

“Goeiedag lieve mensen, Ik ben Harm Wierda , ik kom uit het noorden des lands, ik ben organist bij de Mormonen (elke zondag kun je me vinden in Groningen), en ik heb zelf een analoge orgel waarmee ik graag en lang drones maak en psychedelisch in de weer ben. Niet dat ik me erg bezig houd met het vooraf componeren, nee; ik speel het liefst wat spontaan tot me komt. Is ook best mooi zo nu en dan, nietwaar? De donkere kanten van het leven spreken me erg aan, en die probeer ik dan in mijn uitgestrekte sfeerschetsen te verwerken. Zelf houd ik er al nogal van, hoewel ik me kan voorstellen dat het voor buitenstaanders en niet-gelovigen welicht hier en daar wat langdradig klinkt. Beetje alsof het nergens heen gaat. Dat is echter niet zo voor mij, ik exploreer de mogelijkheden van klank en instrument, en daar moet je gewoon de tijd voor nemen. Beetje zoals de krautrockbands dat in de vroege jaren zeventig ook deden, of Pink Floyd in 1967. En toen was het toch ook mooi? Waarom nu dan niet? Hoe dan ook, ik hou erg van mijn gefreak. Soms voel ik me er zo goed bij dat ik spontaan in zingen uitbarst. Ik weet dat ik dat eigenlijk niet moet doen want ik kan helemaal niet zingen, maar ja, tijdens zo’n sessie heb ik me soms niet meer helemaal in de hand. Gelukkig gebeurt het me niet vaak. Maar goed. Lieve mensen, beste aanwezigen, ik zou het heel fijn vinden als jullie eens naar mijn album 777 zouden luisteren. Wellicht dat het jullie heel erg meevalt. Probeer je te laten meeslepen door de sfeer, en ook als je denkt dat het wat te lang doorgaat, blijf dan toch nog even luisteren want dan begint mijn muziek pas echt te werken. Bij voorbaat dank!”

[English abstract.
I would like it very much if you would listen to my album “777”. Perhaps it’s not too bad. Try to become engulfed by the athmosphere, even if you think it goes on a bit too long, please hold on, because that’s when my music starts to work. Thank you in advance.]

Comments are closed.